Werken bij Zorgstem

Ben jij een gedreven professional met een HBO-opleiding en achtergrond in een zorg- of juridische omgeving? En wil jij je graag inzetten voor cliënten met een verstandelijke beperking of met een psychogeriatrische aandoening die vallen onder de Wzd?

Stichting Zorgstem heeft diverse openstaande vacatures in de verschillende zorgregio’s. Meer informatie en vacatures vind je hier.


Cliëntenvertrouwenspersonen

Heb jij een passie voor werken met mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking en aantoonbare kennis van de zorg en wetgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wet zorg en dwang (Wzd)
Met ingang van 1 januari 2020 is de nieuwe Wet zorg en dwang (Wzd) van kracht. Deze wet betekent dat mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking die gedwongen zorg (gaan) ontvangen, een beroep kunnen doen op een onafhankelijk cliëntenvertrouwenspersoon. Wij zoeken daarom per zo snel mogelijk bedreven en betrokken cliëntenvertrouwenspersoon in de regio’s West-Friesland, Zaanstreek/Waterland, Amstelland-Meerlanden/Bollenstreek en Den Haag.

Wat ga je doen?
Je gaat cliënten ondersteunen die onvrijwillige zorg (gaan) ontvangen en zet hun belangen en dat van hun vertegenwoordigers voorop. Je biedt een luisterend oor bij vragen of problemen en probeert daar waar mogelijk op maat gesneden oplossingen aan te reiken.
De cliëntenvertrouwenspersoon adviseert en informeert cliënten niet alleen telefonisch, maar bezoekt cliënten ook in de zorginstellingen waar zij verblijven. Je hebt oog voor de rechten van de cliënt en bespreekt knelpunten daar waar nodig met de zorgaanbieder. Dit doe je altijd vanuit een onafhankelijke en onbevooroordeelde positie

Solliciteren?
Heb je interesse? Stuur je brief en cv vóór 24 april 2020 naar sollicitatie@zorgstemvertrouwenspersonen.nl o.v.v. ‘sollicitatie cliëntenvertrouwenspersoon Zorgstem’.
Wil je eerst meer weten over de functie? Neem dan contact op met Marga Stokman, teammanager Zorgstem, via 06 25 64 49 18.

Volledige vacaturetekst cliëntenvertrouwenspersonen Wzd


Werken bij Zorgstem? Bekijk de mogelijkheden.
Werken bij Zorgstem